Нургюл Салимова горда с постижението си в Баку

Шахматистката признава, че е изпуснала не една възможност срещу шампионката Александра Горячкина.

“Не успях да спечеля купата, но играта ми бе достойна за финал, може би опитът не бе достатъчен. Аз съм много горда с постигнатото. Усетих подкрепата на много българи и хора от целия свят, благодаря за което. Това ме зареди с много положителна енергия”, коментира тя на пресконференция.

Двадесетгодишната Нургюл разказва, че последните месеци и седмици са били напрегнати и стресиращи, но пък се чувства удовлетворена, че е успяла да спечели 6 мача в Баку.

“Самата аз се чувствам по-уверена от шахматна гледна точка, видях, че не съм толкова далеч от най-добрите в света. Вярвам, че са нужни може би допълнителни треньори, тъй като това е много сериозен турнир, това е възможност, която не се появява всеки ден, да играеш в Турнира на претендентките. Но преди това има и други турнири, така че никога не съм спирала да работя”, посочи тя. 

“С това класиране придобих право на участие в Турнира на претендентките през месец април в Торонто, където ще бъде определен противник на световната шампионка по шахмат за жени. Този турнир ще изисква много подготовка, но това правя от детството си”, каза още Нургюл Салимова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст