ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Случаят Дебора: Георги прикрил следи заради пропуски в разследването

Георги Георгиев остава в ареста за жестокото насилие над Дебора,  реши съдът в Стара Загора след 8 часа заседание, прекъсвано от спиране на тока в съдебната палата. Съдът не уважи искането на защитата на Георгиев, която обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза. Тя не е открила биологичен материал по дрехите на Георгиев, което даде основание на защитата му да твърди, че той не е извършил престъплението.

“Дали има, или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, това са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства”, заяви Димитър Киров, адвокат на пострадалото момиче. “Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му”, категоричен е той.

По думите му е имало множество пропуски в разследването: “Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен”. “Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини, уточни Киров.

“За съжаление, е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт, категорична е защитата на пострадалата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст