ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Просветният министър свиква национално съвещание за началото на учебната година

Министърът на образованието и науката Галин Цоков свиква национално съвещание с началниците на Регионалните управления на образованието за създадената организация за началото на новата учебна година. На съвещанието ще бъдат обсъдени готовността на училищата и ще бъдат докладвани предприетите действия през последните два месеца по области.

От 11:30 ч. на 1 септември (петък) в сградата на областната управа във Варна министър Галин Цоков ще даде брифинг за медиите с резултатите от съвещанието и ще съобщи подготвяни промени в организацията на обучението.

По-рано стана ясно, че със средства от Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат създадени STEM центрове в 2200 училища в България, обяви министърът на образованието на третия международен форум за иновативна образователна среда, организиран от Община Варна. По думите му изграждането на STEM среда е един от успешните проекти в българското образование, който е довел и до промяна в преподаването. Голяма част от учениците споделят, че желаят този различен начин на работа да се внедри във всички класни стаи.

Образователният министър представи основни елементи от развитието на иновативната образователна среда в българската училищна система. През 2017 г. иновативните училища са били 184, а в момента вече са 548. Според Цоков е важно, че в 25 процента от тях са реализирани по три-четири проекта за налагане на иновации, а броят на учениците там е по-голям. Изследванията показват, че е важна автономността на педагози и директори, за да имат те по-голяма свобода за творчество и създаване, за увличане на учениците и родителите в процеса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст