ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На 4 септември започва новият сезон в Народния театър

Градинка пред Народния театър Иван Вазов

Новият сезон (2023/2024) в Народния театър „Иван Вазов“ започва на 4 септември с авторския движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу „Фиеста“, сцена „Музите“.

Още същата седмица зрителите ще могат да гледат и два от най-отличаваните през изминалия сезон спектакли от репертоара на театъра – „Великденско вино“ от Константин Илиев, режисьор Явор Гърдев (9 септември, Камерна сцена) и „Неведение“ – авторски моноспектакъл на Албена Ставрева (9 септември, сцена „Апостол Карамитев“).

Първият спектакъл за сезон 2023/2024 на Голямата сцена ще бъде премиерата на „Хага“ (19 и 20 септември), която е заявена като политическа фантасмагория по действителен случай. Режисьор е Галин Стоев, а автор на пиесата е украинката Саша Денисова.

През месец ноември Народният театър ще изненада публиката с още три премиерни заглавия: 

– „Антихрист, гл.: VIII, X, XI“ по Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров (1 и 2 ноември) – спектакъл, част от платформата „Театър + Театър. Текст. Контекст“

– „Коварство и любов“ oт Фридрих Шилер с режисьор Асен Шопов (11 ноември)

– моноспектакъл на Христо Мутафчиев „Боже мой“ от Теа Денолюбова, сценичен вариант и постановка Стоян Радев (20 ноември).

Програмата на театъра за месеците септември и октомври, както и билети, можете да намерите ТУК, както и на касите на театъра.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст