Близки на жертвите в катастрофи и майката на Митко от Цалапица чакат Желязков

В първия работен ден на парламента след лятната му ваканция пред сградата на бившия партиен дом се бяха събрали близки на жертви по пътищата заедно с майката на Димитър Малинов от Цалапица.

Те очакваха за среща председателя на Народното събрание Росен Желязков, който през това време водеше първото заседание на 49-ия парламент на новото място, където се преместиха след края на августовската си отпуска.

Майката на Димитър Малинов от Цалапица изрази разочарованието си, че въпреки постоянните протести няма никаква информация как върви разследването вече 43 дни след убийството на сина й. Тя не знае дали предполагаемият извършител е открит, не знае и защо близнаците Валентин и Борислав Динкови са обвинени само в лично укривателство и подпомагане на предполагаемия убиец Рангел Бизюрев, а не в съучастие, за което според нея има достатъчно доказателства.

Родители на жертви на пътя коментираха, че забелязват характерен профил на убийците на децата им – те имат множество нарушения, но винаги им се разминава, защото семействата им имат връзки в полицията. Близките на Ани и Явор настояваха за справедлив процес за смъртта на младата двойка. На 29 август стана известно, че обвиненият за убийството – Адриан Антонов е бил освободен с мярка “подписка”, защото е подведен под съдебна отговорност за престъпление по непредпазливост, за което не може да бъде задържан повече от два месеца.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст