ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борещите се с градушките – на протест за 15% ръст на заплатите

кнсб

Федерацията на независимите синдикати от земеделието към Конфедерацията на независимите синдикати организира протестен митинг на работещите в Изпълнителната агенция „Борба с градушките”. Той ще протече под надслов „Не вярваме, че няма пари за увеличение на заплатите в Изпълнителна агенция „Борба с градушките” и Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури”!”.

От 7:00 часа протестиращите ще се съберат, за да блокират възлово кръстовище на пътя между Пловдив и Хасково в близост до село Поповица.

Работещите в двете агенции настояват за увеличение на заплатите с 15% и незабавна среща с министъра на земеделието Кирил Вътев за обсъждане на възможност за ръст на възнагражденията. 

Синдикалистите посочват, че работещите специалисти на терен са с най-ниски заплати в министерството, което по думите им води до ескалация на напрежението между различните звена, обслужващи сектора и изпълняващи политиките му.

От Федерацията алармират за пореден път, че без увеличение на трудовите възнаграждения ще се стигне до каскада от още протести, включително и ефективни стачни действия на работните места. Това би застрашило защитата на страната в сезона на градушките, когато селскостопанската реколта все още още не е прибрана.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст