ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вътрешният министър отрече Петков да му е повлиял за кадровите промени

“Главният секретар е висшата професионална фигура в МВР. Като такъв той има ангажимент да ръководи, координира и контролира всички полицейски дейности. В интервютата му от последните дни обаче виждам само политически коментари и говорене по едни и същи опорни точки“. Това заявява в своя позиция вътрешният министър Калин Стоянов в отговор на телевизионни интервюта на главния секретар на МВР в оставка Петър Тодоров. В тях Тодоров твърди, че оставката му е била поискана след среща между министъра и съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Стоянов обаче е категоричен, че не се е срещал с депутати.

“Причините са изцяло професионални и те са в резултат на лично моите наблюдения за работата на главния секретар. Той твърди, че сме работили добре. Очевидно това е неговата оценка за моята работа“, подчертава вътрешният министър.

Той уверява, че е провел два разговора с главния секретар на МВР, откакто е министър, и два пъти му е казал, че не може да разчита на него. “Отговорът му беше, че няма да освободи поста. Ако преценя, да пробвам с процедура по освобождаване до президента. Точно това направих. Редно би било главният секретар, бидейки две години в тази си функция, да познава добре системата, за да не внушава неистини. В МВР има специализирани структури, които се занимават с издирване. Спекулативно е да се твърди, че директорът на ГДБОП може да е пряко отговорен за издирването на изчезнали лица“, гласи още позицията на Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст