ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пловдив отменя концертната програма и зарята за Съединението заради наводненията

Паметника на Съединението в Пловдив

Ден на траур обяви днес община Царево в памет на жертвите от наводненията

В знак на съпричастност към пострадалите от наводненията по Южното Черноморие, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров отменя предвидената концертна програма за отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и празника на града, включително и на Античен театър – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Отменят се и тържествената заря по повод 138-та годишнина от Съединението на България, и традиционният прием на кмета. По разпореждане на Димитров със средствата, предвидени за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

Отменени са концертите на “Биг Бенд Пловдив “на ул. “Иван Вазов”, на ансамбъл „Тракия” и Гвардейският представителен духов оркестър на Античния театър и на “Теодосий Спасов Фолк Квинтет”, както и възстановката на събитията от 1885 година.

В програмата по повод Съединението на България остават Тържественият молебен, отслужен от Пловдивския Митрополит Николай, в Катедрален храм „Света Богородица”, полагането на венци и цветя пред паметната плоча на майор Райчо Николов, връчването на отличието “Почетен гражданин на Пловдив”, представянето на изложбата „Дарителството има значение” в Регионалния исторически музей и вечерната проверка.

Ден на траур обяви днес община Царево в памет на жертвите от наводненията. В Бургас днес са отменени празненствата по повод Деня на Съединението на България. От 10:30 часа в морския град българското духовенство ще отслужи молебен за здраве и спасение за всички, които се борят със справянето с бедствието.

Община Приморско също отмени отмени планираната за днешния празник сценична програма, която се отлага за честванията на 22 септември. Отменени са и празничните събития, посветени на Съединението, и в Община Камено.

В Сливен и Котел също бяха отменени тържествени прояви за Съединението в знак на съпричастност към засегнатите от бедствието в Царево.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст