ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите ще обсъдят ротация в ръководството на правната комисия в НС

Парламент нова зала

Депутатите ще обсъдят ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси на Народното събрание. Това предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Предлага се заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова от ГЕРБ-СДС да бъде избрана за неин председател, а сегашният председател Стою Стоев от “Продължаваме промяната – Демократична България“ да бъде освободен от поста и избран за заместник-председател на комисията. Предложението е внесено от Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Предстои да бъде разгледано и проекторешение за избор на председател на Комисията по културата и медиите. Предлага се Тома Биков от ГЕРБ-СДС да застане начело на комисията на мястото на Вежди Рашидов, който подаде оставка и беше освободен като народен представител.

Първа точка в предложения дневен ред за тази седмица е и освобождаване на Димитър Бъчваров като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол, заради подадена от него оставка.

В проектопрограмата са предвидени на първо четене четири законопроекта за промени в Закона за движението по пътищата, както и второто четене на изменения в Закона за храните, в Закона за електронното управление и в Закона за достъп до обществена информация.

В петък депутатите ще разгледат годишните доклади за дейността на Държавна агенция “Национална сигурност”, на Държавна агенция “Разузнаване”, на Служба „Военно разузнаване“ и на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за 2022 г. След това предстои редовният парламентарен контрол.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст