ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Костадинов поиска Тодор Тагарев да си подаде оставката

“Въпросът, който трябва да поставим сега в момента, е кога Тагарев ще си подаде оставката”, попита в декларация от името на парламентарната група на “Възраждане” лидерът ѝ Костадин Костадинов.

Той продължи като припомни за даряването на българска военна техника на Украйна, която по думите му сега би била много полезна, след случилото се в Царево. Според лидера на “Възраждане” обаче в много от случаите “България е мащеха за своите и майка за чуждите.

Костадинов добави, че по време на дебата за даряването на военната техника няколко пъти от “Възраждане” са заявили, че тази техника е важна за нас.

Сега точно в един определен нещастен за нас момент, момент на бедствие, когато трябваше се ангажира държавата, се оказа, че ние нямаме достатъчно техника, защо – защото, тази която имаме сме обещали на друга държава“, подчерта Костадинов.

Той коментира, че “проблемът с Тагарев” е свързан очевидно и с неговата неспособност да оценява екипа, с който работи, като визира случая с неговия съветник Мустафа Емин, който в крайна сметка, по думите на Костадинов, е поел вината си и е подал оставка.

“Големият въпрос е защо Тагарев вместо да направи необходимото, за да може той да поеме вината си, започна да търси сметка от министъра на здравеопазването”, попита лидерът на “Възраждане”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст