ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът Николай Денков подкрепи благотворителния “Мач на надеждата”

Премиерът акад. Николай Денков даде своята подкрепа за изключително благородната инициатива на една от звездите на българския футбол – Стилиян Петров. Министър-председателят беше част от многобройните зрители на „Мача на надеждата“ на националния стадион „Васил Левски“ тази вечер в София, съобщиха от правителствената пресслужба. Със събраните средства от билетите ще бъдат подпомогнати пациенти с онкологични заболявания и лечебни заведения у нас.

Акад. Денков поздрави Стилиян Петров и двата отбора, съставени от футболни звезди от България и от чужбина. Няколко поколения български футболисти ще бъдат на терена заедно с някои от техните най-прочути противници, изтъкна премиерът преди мача. „Очаквам събитие, което да ни обедини. Трябва да помогнем на хората, които се борят с онкологични заболявания”, заяви още акад. Денков.

Министър-председателят се срещна и с децата от футболен клуб „Конкордия“, които също са на стадиона. „Конкордия” е иновативна програма, която подпомага социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. Клубът е регистриран към Българския футболен съюз, а самата услуга се предлага на децата и младежите напълно безвъзмездно при условието, че посещават редовно училище и преминават в следващ клас. Заедно със спортните специалисти работят социални работници, психолог и педагог, които подпомагат децата и техните семейства в множество направления.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст