ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протестиращи искат оставката на правителството

Протест срещу нов кабинет на „Продължаваме промяната”

Протестиращи срещу политиката на управляващите скандираха „оставка“ на Ларгото между сградите на Министерския съвет и новата сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом) в София. Сред присъстващите имаше и депутати на „Възраждане“, представители на коалицията „Левицата!“ и на партия МИР.

Петър Недевски, който се представи като един от организаторите на събитието, обясни за БТА, че протестът се организира в знак на недоволство спрямо политиката, водена от „сглобката“. Назрял е моментът, в който трябва да си ходят, каза той. Протестът се организира от всички тези, които заявяват, че милеят за род и отечество. Самоорганизираме се – от човек на човек, от организация на организация, обясни Недевски.

Председателят на „Възраждане“- София и народен представител Деян Николов коментира за БТА, че подкрепят протеста, защото исканията в него съвпадат с вижданията на партията. „Будни граждани го организират, свързаха се с нас. Ние естествено сме тук, за да го подкрепим“, заяви той. Едно от исканията е незабавна оставка на това правителство, отбеляза Николов. Друго искане на протеста, доколкото разбирам, е и за референдума за запазване на българския лев, там също беше брутално нарушен законът и в момента чакаме решение на Конституционния съд, коментира той. „Протестът е за “цялостно творчество“ на едно американско правителство, което беше назначено“, каза депутатът от „Възраждане“.

Председателят на ПП АБВ, част от коалицията „Левицата!“, Румен Петков заяви, че причините за протест са много, но главната, по думите му, е тази грозна измама – „сглобката“. Но мисля, че тежките престъпления и ударите са върху българската енергетика, добави той и даде пример с това, което се прави с „Белене“ и с „Нефтохим“. Той отбеляза също “абсолютното безсилие в борбата с престъпността” и “хаотичното законодателство”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст