ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Външният министър на Хърватия идва на посещение в София по покана на Мария Габриел

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, днес (11 септември) на официално посещение в София ще пристигне министърът на външните работи и европейските въпроси на република Хърватия Гордан Гърлич Радман. Това е първото официално посещение в България на чуждестранен външен министър след формирането на новото българско правителство.

Сътрудничеството между България и Хърватия в рамките на ЕС и НАТО, присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), войната в Украйна и други важни теми от международния дневен ред се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещата между двамата министри. В програмата на посещението се предвижда и пленарна сесия между делегациите им.

След края на сесията министрите ще направят съвместно изявление за медиите. Мария Габриел и Гордан Гърлич Радман ще посетят и столичното 102-ро ОУ с преподаване на хърватски език.

В рамките на визитата на хърватския министър у нас са предвидени срещи с държавния глава Румен Радев, с министър-председателя академик Николай Денков и с председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст