ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 11 септември 2023 г.

Тотална реформа в специалните служби, при която Радев губи контрол върху тях, готвят управляващите

Тотална реформа в службите, при която президентът Румен Радев да изгуби контрола върху всички специални служби, включително и военното разузнаване, подготвят управляващите. ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са постигнали принципно споразумение за забързване на промените в службите, за които от две години настоява лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Депутатите са вдигнали червен картон на шефовете на ДАНС Пламен Тончев и на Държавна агенция “Разузнаване” Антоан Гечев.

Мария Габриел: Изпълнили сме всички технически критерии за Шенген 

България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и очакваме подкрепата на европейските ни партньори до края на 2023 година. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на съвместен брифинг с министъра на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Гордан Гърлич Радман. Това е първото официално посещение в България на чуждестранен външен министър след формирането на новото българско правителство.

Кирил Петков отрече да е имал среща с Борисов и Алексей Петров и да е говорил с Петров

Кирил Петков

Какво не се изговори за Васил Терзиев, но 30 хиляди деца са се образовали в неговите академии, както и 10 хиляди студенти. Васил Терзиев не може да е отговорен за биографията на родителите си. Номерата да се използват баби и дядовци нямат шанс. Днес си говорих с него и той каза – какво ако има детски градини вместо казина в София, изтъкна Петков.

Водата в община Царево остава негодна за пиене

Водата в района на Царево остава негодна за пиене. Това показаха пробите на Регионалната здравна инспекция. Остава в сила и препоръката да не се влиза в морето. Днес ще бъдат взети нови проби, а резултатите от тях ще бъдат готови във вторник или сряда. Това съобщи пред БНТ директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Само два процента от незаконното имущество в ЕС досега е запорирано

Илва Йохансон

Само два процента от незаконното имущество в ЕС досега е запорирано, един процент е иззето. Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на персконференция по повод представянето на доклад за дейността на европейската полицейска служба “Европол”. Трябва изцяло да променим общественото усещане, че назаконното забогатяване остава незабелязано, каза еврокомисарят.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст