ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Американските регулатори одобриха нови бустери за Ковид-19 от “Пфайзер” и “Модерна”

модерна

Американската администрация по лекарствата и храните (FDA), както се очакваше, одобри използването на нови бустерни ваксини срещу COVID-19, произведени от „Пфайзер“ (Pfizer-BioNTech) и „Модерна“ (Moderna). Както се отбелязва в изявлението на регулатора, новите ваксини ще позволят „по-прецизно насочване към циркулиращите в момента щамове и осигуряване на по-добра защита срещу сериозните последици от COVID-19, включително хоспитализация и смърт“.

От регулатора обясняват, че една доза от новата ваксина може да се приложи на всички хора на възраст над пет години не по-рано от два месеца след получаване на друга ваксина срещу COVID-19.

Предишно ваксинираните деца на възраст от шест месеца до четири години ще получат една или две дози от новата ваксина в зависимост от предишните ваксинации.

А на неваксинираните деца на тази възраст могат да се поставят две-три дози от новата ваксина.

Новите ваксини ще станат достъпни, след като бъдат одобрени за употреба от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Срещата на неговите експерти, на която ще бъде обсъден този въпрос, ще се проведе днес, 12 септември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст