ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КТ “Подкрепа” иска по-ниски ставки на ДДС за основните храни

Димитър Манолов

Когато говорим за данъчно-осигурителната система, българската политическа класа старателно заобикаля “слона в стаята”, а той е свързан с реалните факти по отношение на това с какви пари демократичните общества постигат успехите си. Политическата класа у нас реши държавата да работи с парите на най-бедните и понеже средствата, събирани от тях са малко, то държавата спря да функционира нормално. 

Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ “Подкрепа”, при откриването на дискусионен форум на тема “Данъчно-осигурителната система на България и предложения за промени” на КТ “Подкрепа”.

Синдикатът представи своите предложения за подобряване на българската данъчна система. Сред тях са изравняване на данъчните ставки със средните за Европейския съюз, въвеждане на прогресивен данък върху доходите с максимална ставка от 41% и въвеждане на облагаем минимум в размер на минималната работна заплата.

КТ “Подкрепа” иска и да се въведат намалени ставки на ДДС за основни храни и продукти, придружени с държавна програма за наблюдение и контрол върху цените им.

Те предлагат още да се повиши данъкът върху дивидентите от 5% на 20%, въвеждане на данък върху лихвите в размер на 22%, повишаване на корпоративния данък от 10% на 21% и запазване на ставката от 10% върху първите 10 000 евро от годишната печалба на микропредприятията.

Манолов бе категоричен, че в момента държавата работи предимно за фирмите. По думите му се е създала инфраструктура, обслужваща бизнеса. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст