ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Председателят на парламента на Азербайджан на посещение у нас

Председателят на Милли Меджлиса на Република Азербайджан проф. д-р Сахиба Гафарова ще бъде на официално посещение в България на 12 септември 2023 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Официалното посещение ще започне в 10.00 часа пред Паметника на незнайния войн, където председателят на Милли Меджлиса ще положи венец.

Срещата на председателите на парламентите на България и Азербайджан ще бъде в 10.40 часа в сградата на Народното събрание, пл. „Народно събрание” №2. Проф. д-р Сахиба Гафарова ще се подпише в книгата за официални гости.

В 11.00 часа в зала „Изток” ще започнат пленарните разговори между председателите на парламентите на България и Азербайджан и народни представители от двете институции.

В програмата на официалното посещение на председателя на Милли Меджлиса на Азербайджан у нас са предвидени срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя акад. Николай Денков.

Проф. д-р Сахиба Гафарова и водената от нея делегация ще посетят центъра за Азербайджански език и култура към Центъра за източни езици и култура на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст