Премиерът и представители на “Лукойл” обсъдили кога ще започне преработването на неруски петрол

„Лукойл Нефтохим Бургас“ ще изпълни ангажимента си за преминаване към преработка на неруски петрол. Това заявиха представители на компанията на среща при премиера акад. Николай Денков днес, 13 септември, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

На срещата участниците обсъдили какви са разумните срокове за приключване на този преход преди изтичането на дерогацията, разрешена от Европейската комисия до края на 2024 година. Страните се съгласили да продължат диалога по този въпрос.

Повод за разговора е предложението за предсрочно прекратяване на изключението от европейското петролно ембарго за Русия, внесено в парламента преди неговата лятна ваканция от народни представители от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Движението за права и свободи.

Министър-председателят поставил въпроса за редовното внасяне на авансовите данъци, които „Лукойл“ дължи на държавния бюджет. Освен 10% корпоративен данък, по закон компанията трябва да плаща още 33% временна солидарна вноска. Пред премиера представителите на „Лукойл“ потвърдили готовността си да изпълнят своето задължение в съответствие с изискванията на закона, уточняват от пресцентъра на Министерския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст