ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Срещата между Путин и Ким Чен Ун приключи и Ким отпътува от Русия

ким чен ун путин

На официалния обяд в негова чест севернокорейският лидер вдигна тост за здравето на Путин и за победата на “Велика Русия”

Срещата между руския президент Владимир Путин и Ким Чен Ун приключи и севернокорейският лидер отпътува, съобщи агенция РИА “Новости”.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза на президента на Русия Владимир Путин чрез преводач, че е сигурен, че руската армия на народът на Русия ще победят злото в лицето на империализма на Запада във войната в Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Преди да вдигне тост за здравето на Путин, за победата на “велика Русия”, за корейско-руската дружба и за здравето на всички присъстващи, Ким каза, че е убеден, че Русия ще победи в така наречената от Москва специална военна операция в Украйна.

“Дълбоко съм убеден, че героичната руска армия и народът на Русия ще спазят по блестящ начин традицията на победата, уверено ще демонстрират безценно достойнство и чест на фронтовете на специалната военна операция”, каза Ким преди да вдигне наздравица с чаша вино.

“Руската армия и народ със сигурност ще спечелят голяма победа в свещената борба за наказанието на едно голямо зло, което претендира за хегемония и подхранва експанзионистични илюзии”, добави Ким.

Според западните разузнавателни служби Русия иска да получи севернокорейски оръжия и боеприпаси, които да използва във военната си кампания в Украйна, но както Москва, така и Пхенян отричат това.

Същевременно руският министър на външните работи Сергей Лавров, запитан от журналисти за евентуална руско-севернокорейска размяна на оръжия, каза: “Западът наруши споразуменията, като изпрати оръжия от времето на СССР на Украйна”.

Лавров беше и в делегацията на Путин, която по-рано днес преговаря с делегацията на Ким, преди двамата лидери да проведат среща на четири очи.

След това двамата лидери присъстваха на официален обяд, даден от Путин в чест на Ким. Ройтерс поясни, че обядът включва салата с патешко месо, пелмени с месо от раци, рибена супа, есетра с гъби и десерт с горски плодове.

След срещата на двамата лидери не бяха приети никакви документи, в това число и на никаква съвместна декларация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст