RBI може да ребрандира “Райфайзенбанк”-Русия след продажбата или отделянето й

Райфайзен Банк Интернешънъл

Австрийската банкова група Raiffeisen Bank International (RBI) счита за вероятно брандът на нейното дъщерно дружество в Русия – Raiffeisenbank, да се промени след отделянето му от групата или неговата продажбата. Това съобщиха пресслужбата на RBI пред вестник Kleine Zeitung.

„Най-вероятно по време на продажбата или отделянето на дъщерното дружество от RBI ще настъпи ребрандиране и трябва да сте подготвени за всякакви обстоятелства. Все още не е взето решение каква търговска марка да бъде това и, разбира се, зависи и от евентуалния купувач. Сегашната заявка за търговска марка обаче не показва предстояща сделка“, цитира Kleine Zeitung представител на банката.

През март Европейската централна банка поиска RBI да затвори бизнеса си в Русия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници. През същия месец банката обяви плановете си да намали дейността си в Русия, както и да продаде местното звено или да го изтегли от структурата на групата.

През август управителят на RBI Йохан Щробл коментира, че групата е отложила отделянето или продажбата на руския бизнес за края на годината.

В началото на септември „Райфайзенбанк“ подаде заявление за регистрация на ново лого в Русия. Като причина за актуализирането му банката посочи необходимостта от разширяване на възможностите на търговските марки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст