“Булгаргаз” и “Ем Ви Ем СиИЕнерджи” подписаха меморандум за доставка на газ 

“Булгаргаз” и унгарската компания “Ем Ви Ем СиИЕнерджи” (MVM CEEnergy) подписаха в Будапеща меморандум за доставка и търговия с втечнен природен газ, предаде БТА.

На събитието присъстваха президентът Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан. От страна на българската компания меморандума подписа изпълнителният директор на “Булгаргаз” Деница Златева, а от страна на “Ем Ви Ем СиИЕнерджи” – генералният директор Ласло Фрич.

Румен Радев коментира пред журналисти, че меморандумът е в резултат на съвместните усилия и активната съвместна работа на президентската институция и българското правителство.

Държавният глава посочи, че това е споразумение, което отваря нови хоризонти за Българя. Той бе категоричен, че в резултат на проевропейската политика на служебното правителство е извършен пробив – България е получила достъп до терминалите за втечнен газ и газопреносните мрежи и на Гърция, и на Турция. 

Радев подчерта, че с това споразумение държавата се заявява като активен участник на пазара на втечнен газ за Централна и Източна Европа.

Според него страната ни се превръща във фактор, който допринася за стабилността на доставките и диверсификацията на партньорите на България. 

По думите му това е само началото и България ще се позиционира като незаобиколим фактор в търговията, доставките и гаранциите за доставките на втечнен газ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст