ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВМРО-ДПМНЕ: В Албания няма българи, само македонци

ВМРО-ДПМНЕ

Медиите Северна Македония информират за посещението на Илияна Йотова в Албания и намерението й да се срещне с представители на българското национално малцинство

Заместник председателят на ВМРО-ДПМНЕ и депутат Александър Николоски написа в профила си във Фейсбук, че „в Албания няма българи, има само македонци, от които антинародното правителство в (Северна) Македония се отказва”, предаде БТА.

Медиите в страната информират за посещението на вицепрезидента на България Илияна Йотова в Албания, цитирайки съобщението от кабинета й, че то се случва „в навечерието на националното преброяване на населението в Албания – важен момент за българското национално малцинство”, че тя ще се срещне с представители на българското национално малцинство от района на Голо бърдо, а в българското неделно училище в Елбасан вицепрезидентът ще открие новата учебна година.

„Когато (Северна) Македония не работи, ще работи асимилаторската политика на България. Вместо да изпълни решенията на Европейския съд по правата на човека от Страсбург, които изискват признаване на македонците в България и правото им на сдружаване и роден македонски език, България издирва несъществуващи българи в Албания, купува душите на изстрадали, измъчени и живеещи в ужасна бедност в Албания хора, предлагайки им български паспорти, с които да отидат в по-богатите страни от ЕС за един хляб. Това е истината. Скоро непопулярното правителство на СДСМ и Демократичния съюз за интеграция в (Северна) Македония ще падне и македонците в Албания и в целия свят ще бъдат с високо вдигнати глави”, пише в профила си Николоски.

Българското малцинство в Албания е официално признато от албанското правителство през 2017 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст