Депутатите ще обсъдят отпадането на забраната за внос на пшеница от Украйна

Парламент нова зала

В рамките на днешното пленарно заседание депутатите ще обсъдят възможността за отпадане на временната забрана за внос на пшеница от Украйна.

Първа точка от дневния ред предвижда обсъждането на проект на решение за позицията на Република България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември т.г. С текста на проекторешението се предлага отпадане на извънредната мярка за забрана на внос на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна след 15 септември. Вносители на предложението са съпредседателите на “Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков и Атанас Атанасов, от ДПС – Делян Пеевски, Хамид Хамид и народните представители от ГЕРБ-СДС Румен Христов и Александър Иванов.

На второ четене народните представители ще разгледат законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, както и промени в Закона за достъп до обществена информация.

На първо четене в програмата за тази седмица са предвидени и законопроекти за изменения и допълнения на Закона за пътищата, Закона за насърчаване на инвестициите, Закона за българското гражданство, Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Очаква се за първо гласуване да бъдат разгледани и промени в Закона за управление на агрохранителната верига, Закона за авторското право и сродните му права и в Закона за предучилищното и училищното образование.

За тази седмица в програмата е предвидено и първото четене на Законопроект за българския език.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст