ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕК представя ползите от единния пазар в Пловдив

Европейска комисия - Европа - възстановяване и устойчивост

Европейската комисия избра Международен панаир Пловдив за първа спирка в своя пътуващ проект, посветен на 30-годишнината от създаването на единен европейски пазар. 

Инициативата представя ползите от общите правила в ЕС, които гарантират свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали. Целта е повече европейски граждани да се запознаят с фактите и възможностите, които носи европейската икономическа интеграция. Много полезна информация могат да получат и предприемачите, които се стремят към разширяване на бизнеса си. 

Затова ръководителите на проекта целенасочено избраха 77-ото издание на Международен технически панаир, отбелязват от „Международен панаир Пловдив“ АД. 

Есенното индустриално изложение в Пловдив е платформа за делови контакти и шанс за бъдещи партньорства. По тази причина атрактивният щанд на Европейската комисия ще посрещне посетители и изложители на 14 и 15 септемвриЗа да гарантира, че единният пазар остава общо благо, което дава резултати за всички хора в ЕС, Комисията непрекъснато работи върху неговото развитие в нови области. 

Срещите с институции, споделящи отговорността за ефективното прилагане на правилата на единния пазар, са част от юбилейната обиколка. Такива са предвидени и в Пловдив.

Единният европейски пазар е създаден на 1 януари 1993 г., след подписването на Договора от Маастрихт на 7 февруари 1992 година. Първоначално в състава му влизат 12 държави: Белгия, Дания, Германия, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Люксембург, Холандия, Португалия и Обединеното кралство.

Днес единният пазар се състои от 27 държави-членки, както и Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, като Швейцария има частичен достъп.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст