Мирчев заяви, че няма да изпращаме C-200 и C-300 в Украйна

Ивайло Мирчев

България няма излишни ПВО комплекси С-200 или С-300 и затова няма да бъдат давани на Украйна. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев от кулоарите на парламента.

“Когато има дефектни ракети, те могат да се използват за резервни части за други ракети. България например има достатъчно МиГ-29, които не летят. Части от тях могат да се използват, за да полетят. Същото е и с ракетите”, обясни още той.

Народният представител от ПП-ДБ коментира и евентуалното разполагане на многонационална бойна група в района на Ямбол. “Вчера изслушахме министъра на отбраната. Той каза много ясно, че това не е нещо спешно, което трябва да се случи. То ще се случи през 2025-2026 г., няма никакви притеснения по отношения на евентуална база в Ямбол. Нито е ясно какъв ще бъде комплексът, нито е определено дали ще е точно там. Става дума за предварителна информация”, поясни Мирчев.

По думите му най-лесният начин за деескалация на напрежението е Русия да се изтегли от Черно море и от всички територии на Украйна.

Той добави, че България трябва да бъде силна, “да изпозлваме помощта на западните ни партньори и да имаме достатъчно оръжия, за да може на никой да не му хрумне в окономическата зона на България да прави каквото си поиска”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст