ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма забрана за използване на iPhone в страната, заявиха от МВнР на Китай

музика епъл

Говорителят на Министерството на външните работи на Китай Мао Нинг заяви, че „Китай не е издал никакви закони, разпоредби или политики, които да забраняват закупуването или използването на чужди смартфони, включително iPhone на Apple“.

Тя отбеляза, че китайските власти са обърнали внимание на последните съобщения в медиите за проблеми със сигурността, свързани с iPhone, добавяйки, че Китай обръща голямо внимание на проблемите на киберсигурността.

Миналата седмица The Wall Street Journal съобщи, позовавайки се на източници, че китайските власти са забранили на служители от министерства, отдели и други държавни органи да използват iPhone за официални цели или да носят iPhone на работа.

След тази новина акциите на Apple паднаха с почти 7% за два дни, като по този начин капитализацията на компанията намаля с 200 млрд. долара.

В същото време от The Wall Street Journal отбелязаха, че това е направено неофициално – според неговите данни съответната заповед е изпратена до длъжностни лица от техните преки началници чрез вътрешни чатове или комуникирани на срещи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст