ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски даде заден за промените в Инспектората на ВСС

Парламент нов Делян Пеевски

След като обяви, че ще инициира смяната на членовете на Инспектората на ВСС депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че засега се отказва от намерението си.

Говорих с всички колеги, може би ще има някои неща в конституцията, които касаят Инспектората. Ще е избързано да го внесем сега. След края на процедурата ще отворим конституцията“, заяви Пеевски за “24 часа”.

Инспекторатът отдавна трябваше да бъде сменен, защото мандатът му изтече преди повече от 3 г. За избора на главен съдебен инспектор и инспектори са нужни 160 гласа. Затова и нито един от кратките парламенти, които се изредиха през последните 2 г. не се нае да започне избор. Конституционният съд се произнесе, че този инспекторат действа, докато депутатите излъчат нов.

Заради нарязаната Дебора от Стара Загора в сряда депутатът обяви, че е поискал инспекторатът да провери действията на магистратите, включително и защо първо престъплението беше квалифицирано като лека телесна повреда. “Възмутен съм. Получих отговор, че нищо не могат да направят на съда и нищо не е нарушено. Как си го представяте – видяхте това момиче”, обяви тогава Пеевски в кулоарите на парламента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст