ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рекорден бюджет от около 200 млн. лв. гласуваха общинарите в Сливен

община сливен

Общинския съвет одобри рекорден бюджет за община Сливен за 2023 година от 187 777 213 лева. Това обяви кметът Стефан Радев, малко след приемането на предложението му.

„Голямата промяна, до която води приетият днес общински бюджет, е увеличаване на заплатите на работещите в социални, здравни и учебни заведения и администрация“, отбелязва градоначалникът.

От 1 януари тази година на общините беше забранено да увеличават заплатите в бюджетната сфера, докато не приемат бюджета. Това са детски, социални, учебни и здравни заведения и администрация, уточниха от местната власт.

„Затова хиляди хора, които зависят от общинския бюджет, не получиха актуализация на възнагражденията през 2023 година, но сега, с приемането на бюджета, това вече е възможно и то с дата първи януари“, посочва Стефан Радев.

Особеното при бюджет 2023 е, че се приема в края на годината заради закъснението на централния бюджет.

„Общината е в много добро финансово състояние. Гарантирани са всички общински дейности и има много голямо поле за надграждане. Вече не говорим за криза, за опасност от фалит или за атаки срещу имущество на Общината. Напротив – говорим за надграждане“, категоричен е кметът Радев.

До голяма степен дейностите, които са заложени в бюджета, са изпълнени и приети в началото на годината със специфичните разчети по преходния закон, посочват от общината в Сливен.

Община Сливен  е най-голямата по площ в България със своите 1366.63 km², след нея е Столична община с 1348.90 km². Тя се състои от 45 населени места.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст