ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Намалиха гаранцията на Васил Божков на 500 бона

Васил Божков ВИП

Софийският градски съд намали паричната гаранция на Васил Божков на 500 000 лева. Както е известно, Софийската градска прокуратура по-рано определи гаранцията на 1 500 000 лева. Определението на съда е окончателно.

Гаранцията е наложена по делото за организирана престъпна група за пране на пари и незаконна дейност с културни ценности. Съдът прецени, че е налице обосновано предположение за извършване на множество и различни по своя характер престъпни деяния, които са и с висока обществена опасност.

В определението си съдът е посочил, че мярката е правилно определена по своя вид, но е прекомерно висока. Причината е, че обвиняемият е под домашен арест по друго дело, което ограничава възможностите му да изпълнява в пълен обем стопанска и трудова дейност. Освен това обвиняемият има забрана за напускане на страната и върху по-голямата част от имуществото му, са наложени различни обезпечителни мерки.

Както е известно на 5 септември Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Васил Божков във връзка с едно от делата срещу него.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст