ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Втори ден продължава посещението на вицепрезидента Йотова в Албания

Втори ден продължава посещението на вицепрезидента Илияна Йотова в Албания. Тя е в страната, която е първа по естествен прираст в Европа, в навечерието на преброяването на населението. То се организира шест години, след като Тирана прие закона за малцинствата, с който официалните власти признаха и българите.

По време на първия ден от посещението си в Албания вицепрезидентът се срещна с представители на българското национално малцинство от района на Голо бърдо. Те поискаха съдействие за решаване на проблема с лошата инфраструктура в района, като настояха за нови пътища, съобщи българското национално радио. Илияна Йотова им обеща да постави въпроса при срещите си с властите в Тирана. 

При следващата си спирка – в албанското село Голямо Острене в района на Голо бърдо – вицепрезидентът посети местното училище, което е оборудвано с компютърен кабинет, финансиран от българската държава. Йотова подари българската азбука и магнитни дъски за най-малките ученици.

И хората от село Голямо Острене се оплакаха от лошата инфраструктура и посочиха, че тя именно е причина за емиграцията на младите. До населеното място се стига по черен планински път, затова те настояха вицепрезидентът да съдейства при отпускането на повече пари от държавния бюджет на Албания за пътищата в района на Голо бърдо. Илияна Йотова обеща на хората да бъде тяхното силно лоби и на всички да разкаже за проблемите им.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст