ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът открива учебната година и в София, и в Пловдивско

Караджово

Днес, 15 септември, премиерът акад. Николай Денков ще открие новата учебна година в
две училища, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Първото е училището, чийто възпитаник е Денков – Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София.

В 9.00 часа министър-председателят ще отправи приветствие към учениците, учителите и родителите в рамките на тържеството в гимназията за първия учебен ден.

След това – в 12.00 часа премиерът ще отбележи първия учебен ден заедно с децата в Основно училище „Васил Левски“ в село Караджово, Пловдивско.

В началото на 2023 г. учебното заведение получи отличието на Министерството на образованието за принос в обучението на ученици от три различни етноса. В училището се изучава като извънкласна дейност “Фолклор на етносите.”

То е едно от първите училища, които станаха част от мрежата “Всеки ученик ще бъде отличник” на Център “Амалипе”.

Училището е средищно и в него се обучават 109 деца от три населени места  – Караджово, Кочово и Моминско. От години то успява да привлече и задържи в класните стаи всички деца във възраст за основно образование. Неговите възпитаници продължават образованието си в средни училища, а някои от тях и в университети. В училището работи един от най-активните медиатори – Бойчо Кочев, който е и негов възпитаник. Бойчо е на път да завърши висшето си образование, за да заработи като учител по биология.

Директорът на училището Красимира Благоева, която е областен координатор на Съюз на ръководителите в системата на народната просвета в България, поясни, че са подготвили кратка програма за отриването на учебната година. Премиерът ще получи като подарък изработена от децата картина – „Българска невеста“.

През януари 2023 г. възпитаници на “Васил Левски” в село Караджово гостуваха на тогавашния образователен министър – Александър Пенов – по повод ромския празник „Василица“.

Днес училищният праг в цялата страна ще прекрачат общо 702 000 деца, като от тях първокласниците са над 57 000 деца.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст