ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Профсъюзът на автомобилните работници в САЩ обяви стачка в три завода

форд

От United Auto Workers (UAW) заявиха, че работниците ще напуснат три фабрики в Детройт, Мичиган, в полунощ, ако не бъде постигнато трудово споразумение с автомобилните работници. Това съобщи Ройтерс.

По-рано представители на синдиката, който обединява работниците на някои американски автомобилни гиганти, обявиха възможността за провеждане на масова стачка тази година, ако не бъде възможно да се постигне споразумение с компаниите относно условията на наемане на служителите. Това заплашва САЩ със сериозни икономически щети. Според CNN, членовете на синдикатите настояват за по-високи заплати, обезщетения, подобрени пенсионни програми и други условия.

Отбелязва се, че може да има стачка в заводите на General Motors, Ford и Stellantis.

Ръководителят на синдиката Шон Фейн подчерта в обръщението си, че за първи път в историята три големи три компании ще бъдат ударени едновременно, пише агенцията.

От Ford от своя страна заявиха, че последните предложения на профсъюзите ще удвоят разходите за труд в Съединените щати, предаде Ройтерс. General Motors и Stellantis са отказали коментар.

„Големите три“ е неофициалното име на трите най-големи компании (Chrysler, General Motors и Ford) в Детройт, Америка. Stellantis е компанията майка на Chrysler в Съединените щати.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст