ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 18 септември 2023 г.

Парламент нов зала депутати гласуват

Механизмът за разследване на обвинител №1 бе приет на първо четене

Депутатите приеха на първо четене механизма за разследване на главния прокурор. Това стана без дебат и изказвания. Поправките в Закона за съдебната власт предвиждат избраният ад хок прокурор да може да разследва и сигнали срещу заместниците на обвинител номер 1.

Дронът в Тюленово ни изненада като снега през януари

Досега управляващите упорито отказваха да признаят огромната опасност за сигурността в Черно море, сега вече открито заявяват, че войната на Русия в Украйна няма начин да ни заобиколи. Тук вече не става дума за регионален конфликт и всички европейски страни – малко или много – вече сме замесени. Дронът, който на 17 септември (неделя) вечерта изплува край с. Тюленово и след близо 12-часова медийна и Фейсбук гюрултия най-после бе взривен от трима пишман сапьори, е поредно доказателство за това. Както и за способността на нашите спецчасти адекватно да реагират на всяка реална заплаха за държавата.

Министър Вътев покани на среща представители на протестиращите

Министърът на земеделието Кирил Вътев покани на среща представителите на инициативния комитет, организиращ общонационалния земеделски протест. 

“Кабинетът на Николай Денков и Мария Габриел не спира и сега да отстоява националния интерес. Като част от този кабинет, аз няма да допусна да бъдат ощетени българските земеделски производители и потребителите”, заяви в отвореното си писмо-покана министър Вътев.

Проблемната икономика на еврозоната продължава да натиска надолу еврото

Еврото приключи деветата си поредна губеща седмица и дори увеличението на лихвените проценти, което направи Управителният съвет на Европейската централна банка на 14 септември, не успя да подкрепи валутата. Което определо показва, че търговците вече не проявяват интерес единствено към лихвените решения, но по-скоро се безпокоят за икономическото състояние на еврозоната.

България има нужда от Банка за бързо развитие

Влиятелни политици и коментатори отново пробват общественото мнение с идеята за приватизация на Българската банка за развитие. Аргументите звучат познато и логично. При управлението на ГЕРБ банката се беше превърнала в касичка за финансиране на краен брой близки до властта хора. Вместо голям брой кредити за дребния и средния бизнес ръководството й насочваше почти целия разполагаем ресурс към няколко крупни заемополучатели с дебели връзки в банката и сред политическия елит.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст