ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова обвини Борисов, че подбужда протестите

Бойко Борисов има отношение за подбудителството на протестите на зърнопроизводителите с цел сваляне на кабинета – тезата изказа председателката на БСП Корнелия Нинова, помолена за коментар на недоволството на част от земеделския бранш. 

“Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става, защото по неговите думи, докато е бил премиер, е платил 30 милиарда лева на големите зърнопроизводители. Той създаде тези десет фамилии, които прибират всички субсидии в земеделието. Той ги хранеше през годините. По негови думи 30 милиарда лева и също – позволете да изразим едно подозрение – че в момента той има отношение към подбуждането на тези протести, за да сваля правителството”, коментира тя.

 От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че кабинетът “Денков – Габриел” има неговата подкрепа. Помолен за коментар на думите на Корнелия Нинова, Борисов първо поиска уточнение коя е тя и след това отговори: 

“И като го свалим и ще я поканим нея за правителство ли? Просто тя е: “Добър ден – Бойко Борисов”, “Лека нощ – Бойко Борисов”, така, че приемам го като шега. Разбира се, че очаквам много по-адекватни действия от страна на правителството. Квалификации, обиди, в такива случаи никога не са продуктивни. Точно обратното”, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да не се спекулира с темата с дрона край Тюленово. Той критикува министър Тагарев, че не е бил подготвен по темата. 

“Малко ми напомня на “Вера Су” едно време и аз мисля, че министър Тагарев – ползва се с моето уважение, но когато излиза пред медии при такъв случай, трябва да излезе напълно подготвен – откъде, как, защо, защото това е чувствителна тема и не бива да се спекулира с нея, така, че нищо не пречи, когато се разбере, да излезе и да го разкаже”, посъветва Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст