ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Още не се знае откъде е дошъл дронът, открит край Тюленово, каза Тагарев

Парламентарната комисия по отбраната заседава извънредно по повод дрона с прикрепен боеприпас, който беше открит в Тюленово. 

Все още не се знае откъде е дошъл дронът, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти преди извънредното заседание, на което е изслушван от комисията във връзка с открития дрон.

Очевидно той е паднал във водата и течението го е извлякло към брега, добави министърът. Това може да се е случило преди часове, може и преди дни, оценката от пръв поглед е, че може да са минали до две седмици от неговото падане, коментира Тагарев.

Министърът посочи, че за първите седем месеца са унищожени 127 боеприпаса от различен характер, като информацията е за цялата страна, а не за Черно море.

От един случай не може да съдим за тенденция, каза Тагарев и добави, че са спазени всички протоколи. По думите му няма никакво основание за притеснение.

Относно призивите за негова оставка  министър Тагарев заяви, че средно по два или три пъти седмично му се иска оставката и в случая няма причина да му бъде искана.

“Не ги броя призивите (за оставка), но мисля, че средно три пъти на седмица на мен ми се иска оставката, така че не виждам нещо по-различно в случая. Никаква причина няма”, каза той. 

“Аз пак казах – армията е действала така, както са предписанията, с всички мерки за безопасност, никой не е пострадал, дронът е унищожен, няма никаква опасност за хората”, допълни Тагарев.

На заседанието на комисията дойде и бившият служебен министър на отбраната Димитър Стоянов, който в момента е съветник на президента Румен Радев.

По принцип Радев изпраща друг представител, когато има заседание на военната комисия на НС, но този път е изпратен Димитър Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст