Байрън Алън иска да купи ТВ активи на “Дисни” за 10 милиарда долара

Уолт-Дисни-Студио-1 игрална вселена

Бившият стендъп комик, а сега продуцент и медиен магнат – Байрън Алън, е направил оферта за закупуване на част от телевизионните активи на “Дисни” /Walt Disney Corporation/. Това пише Bloomberg, позовавайки се на източници. 

Според тях, става дума за телевизионната мрежа ABC (една от най-големите в САЩ), кабелните канали FX и National Geographic, както и някои местни канали. 

Съобщава се също, че Байрън Алън предлага 10 милиарда долара за активите. Сумата е изчислена като осем пъти EBITDA (печалба преди лихви, данъци, обезценка и амортизация), така че може да бъде коригирана, когато тази цифра нараства или пада. 

От Walt Disney вече заявиха, че е компанията е „отворена да проучи различни стратегически опции“ за своя бизнес, но все още не е взел никакви решения относно ABC или други имоти. 

През юли главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър заяви, че обмисля продажбата на някои от своите телевизионни активи, които напоследък са изправени пред нарастваща конкуренция от стрийминг услуги. 

По-рано Bloomberg съобщи, че Nexstar Media, един от водещите оператори на местни телевизионни станции в Съединените щати, също преговаря с Disney за закупуване на тези активи. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст