ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Бианор Холдинг” придобива софтуерната компания GotoAdmins

пари

Дружеството е сред лидерите в страната в областта на DevOps и дигиталната облачна трансформация
“Бианор Холдинг” АД, която обединява компании, предлагащи специфични ИТ услуги, подписа окончателно споразумение за придобиване на 100% от българската софтуерна компания “ГоутуАдминс Груп” ООД (GotoAdmins).
GotoAdmins е бързо развиваща се ИТ компания с тясна специализация в областта на DevOps, миграция и управление на облачни услуги, и дигитална трансформация. Тя разработва и управлява персонализирани инфраструктурни решения за стартъпи и малки и средни предприятия. GotoAdmins си партнира активно със световни лидери в областта на ИТ инфраструктурата и свързаните с нея услуги, като Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud и Digital Ocean.
Очаква се след окончателното финализиране на сделката, настоящите собственици на GotoAdmins да станат значими акционери в „Бианор“, а компанията да запази своя бранд, мениджмънт, стратегия, екип и фокус. GotoAdmins ще оперира като независима компания в холдинга по модела на другите дружества в групата – “Бианор Сървисиз”, “ITIDO” и “Databreathe”.

Сделката с GotoAdmins е важна стъпка от изпълнението на нашия план за растеж”,

казва Спартак Кабакчиев, оперативен директор на “Бианор Холдинг”. “GotoAdmins специализира в много актуална област и ще допринесе за повишаването на капацитета на групата чрез разширяване на кръга от предлагани услуги. Моделът на компанията за достигане до нови
клиенти чрез партньорства с големите облачни доставчици се различава от този на останалите компании от групата и това ще доведе до допълнителна диверсификация на търговските канали,” допълни Кабакчиев.
Според Стоян Петков, съосновател и управител на GotoAdmins, за екипа на GotoAdmins присъединяването към групата на „Бианор“ е възможност да навлязат в нов етап от развитието на компанията. „Вярваме, че то ще ни даде достъп не само до нови клиенти и проекти, но и възможност за споделяне на ценен търговски и административен опит,” казва Стоян Петков.
Красимир Косев, съосновател и управител на GotoAdmins, е убеден, че синергията с „Бианор“ и с останалите компании в групата ще дадат положителни резултати още в следващите месеци.
Това е третата сделка за придобиване, която „Бианор“ реализира в рамките на последните шест месеца, като част от стратегията на групата за допълване на органичния растеж с консолидация на други успешни български софтуерни компании. Очакванията са сделката да доведе до диверсифициране на клиентската база и разширяване на компетенциите и портфолиото от специализирани ИТ услуги предлагани от групата.

Придобиването на собствеността върху GotoAdmins ще бъде извършено след изпълнението на определени предварителни условия, договорени в споразуменията за придобиване, като сбъдването на част от тези условия е извън контрола на страните. По тази причина, публичното разкриване на информация за останалите параметри на сделката към настоящия момент може съществено да навреди на законните интереси на “Бианор Холдинг” и да попречи на финализирането на сделката, поради което същите ще бъдат оповестени на по-късен етап. Дружеството е предприело всички мерки, за да гарантира поверителността на тази информация и няма вероятност забавянето на разкриването й да подведе или заблуди инвеститорите.
Консултанти по сделката са DGKV, SIS, Tz&P и АФА.
“Бианор Холдинг” АД обединява и ръководи група от високо-технологични компании
предлагащи специфични ИТ услуги. Дружествата в групата разработват специализирани софтуерни решения за водещи корпорации и стартиращи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обхваща компании от отбранителната, телекомуникационната, технологичната, медийната и обществения сектор.
GotoAdmins специализира в областта на DevOps и дигиталната трансформация. Компанията
разработва и управлява персонализирани инфраструктурни решения за стартъпи и малки и средни предприятия. Компанията е активен партньор на световни лидери в областта на ИТ инфраструктурата и свързаните с нея услуги, като Amazon Web Services, Microsoft Azure,
Google Cloud и Digital Ocean.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст