ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Откриха чешма в памет на Милен Цветков

Чешма в памет на Милен Цветков

Днес, на 19 септември, в градинката на последната спирка на трамвай 10, до лобното място на журналиста Милен Цветков, бе открита чешма в негова памет.

Жрналистката Генка Шекерова разказа как заедно с екипа, с който Милен Цветков последно работил – в предаването “Въпросите” по TV1 – Люба Ризова, Аглая Коцева, инициирали събиране на пари за чешма в негова памет.

Първоначално били събрани 9000 лева, които обаче са оказали недостатъчни за осъществяването на идеята им. Тогава се свързали с Манол Пейков (депутат от ПП-ДБ, а преди това известен като съдружник в издателство “Жанет 45”), известен с успеха си в събиране на пари за благородни каузи, който само за 48 часа, популяризирайки намерението им, успял да привлече още дарители. Така били събрани над 15 000 лева.

Чешма в памет на Милен Цветков

От тях 5000 лева остават за образованието на децата на Милен Цветков, съобщи Манол Пейков, дошъл на откриването на чешмата заедно с кмета на район „Лозенец“ – Константин Павлов -Комитата.

Генка Шекерова благодари на всички дарители. Тя отправи благодарности и към общинския съветник Симеон Стратев, задействал взимането на решение една от улиците в София да не бъде само номер, а да носи името на обичания журналист.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст