ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицаят, прострелял маскирания бандит вчера, бил безупречен

Директорът на СДВР Любомир Николов разкри подробности около инцидентът с простреляния младеж в района на бившия завод “Витоша” вчера. Полицаят, прострелял 18-годишен заподозрян за обир в София, лично го е закарал с патрулния автомобил до болница, съобщи на брифинг Николов.

В нощта на 17 срещу 18 септември в Четвърто РУ в столицата две момичета подават сигнал за грабеж на телефон 112. Те били нападнати от трима непознати, видимо около 18-годишни, облечени със суичери и маски на лицето.

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, около 5:30 часа постъпил сигнал от охрана на търговски обект на бул. “Черни връх”, че три лица прескочили оградата и се оттеглили към кръговото на зоологическата градина.

Полицаите успели да ги засекат, като установили, че това са тримата от сигнала за грабеж по-рано. Заподозрените влезли в автобус 120, който спрял заради подадения полицейски сигнал. Тогава тримата младежи се опитали да избягат.

“След действията на МВР са установени едно лице в автобуса и двама, които се опитват да избягат. В този момент единият от полицаите тръгва след двамата бягащи и на няколко пъти извиква “Стой, полиция! Ще стрелям!”. Лицата не се съобразяват с командата, служителят произвежда два контролни изстрела, същото е потвърдено и от свидетели, след което и изстрел по едното от бягащите лица”, каза директорът на СДВР.

Когато видял, че е ранил момчето и няма време да се чака линейка, полицаят го превозил с патрулния автомобил до болница “Токуда”. След намесата на лекарските екипи е установено, че младежът е починал.

“Искам да заявя, че полицейският служител, произвел изстрела, е безупречен, със 7 години стаж в системата, на 33 години, многократно награждаван, включително от министри”, заяви Николов.

Задържаните за грабежа са стари познайници на полицията и е установено, че са извършили множество грабежи в района, в който е станала престрелката, посочи още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст