ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Уникална книга за пътя Камино на Максим Бехар и Венета Писарска с премиера в София

Семейството представи официално първата си съвместна книга „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“ в София

Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“ – първата съвместна книга на авантюристичното семейство Максим Бехар иВенета Писарска, бе представена официално в София. Събитието бе уважено от стотици гости, сред които бизнес лидери, дипломати, журналисти, представители на академичната общност и на шоу бизнеса. Книгата бе представена от Н. Пр. Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в България, Георги Милков, утвърден журналист и опитен пътешественик, Стефан Иванов, създател на иновативния проект Neverest, както и Елеонора Гаджева – Бонева, главен редактор в издателство „Вакон“,  което издава книгата в България.

Максим Бехар и  Венета Писарска  книга
от ляво надясно: Максим Бехар, Венета Писарска, Елеонора Гаджева – Бонева, главен редактор в издателство „Вакон”, Н. Пр. Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в България, Стефан Иванов, създател на проекта Neverest, и Георги Милков, журналист и пътешественик

Книгата „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“ вече може да бъде закупена от всички книжарници в страната, както и онлайн. Това е най-новият пътеводител до Сантяго де Компостела, в който авторите споделят ценни съвети, уроци и предизвикателствата, които срещат, изминавайки стотици километри пеша по най-стария поклоннически път – Камино.

Камино е най-добрата социална мрежа, която е създавана някога, превъзхождайки дори най-популярните социални платформи като Facebook, Instagram и Twitter. Това се дължи на възможността, която Камино ни предоставя – да срещаме хора, които нямаме шанс да срещнем никъде другаде, и да създаваме дълготрайни приятелства, дори след кратките ни срещи,“ сподели Максим Бехар, съавтор на книгата и CEO на M3 Communications Group, Inc.

 (от ляво надясно):Максим Бехар, Венета Писарска и Георги Милков

Камино е не просто място, а символ с огромно значение за испанския народ не само в религиозния и туристически контекст, но се простира и в опазването на културното наследство и формирането на глобална общност от последователи. Но това, което е наистина уникално в преживяването по Камино, е възможността да преоткриеш себе си. Камино промени живота ми и нямам търпение да се отправя на това вълнуващо пътуване отново“, сподели Н. Пр. Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в България.

С тази книга Максим и Венета успяват да ни приближат до изживяването Камино и да ни покажат правилния път, защото само с Google не става. Трябва някой опитен да те заведе, а те не само ни водят по пътя за ръка, но и ни носят част от магията на Камино тук, още преди да сме тръгнали,“ добави Георги Милков, журналист и пътешественик.

от ляво надясно: Стефан и Жени Иванови, Венета Писарска и Максим Бехар

„Още в началото на проекта Neverest, Максим ни вдъхнови да го споделим с милиони хора, за да бъде от по-голяма полза за обществото. Той е човек, който обича да помага и да споделя, и този дух проникна и в нас. Така и тази книга не е просто самоцел на Максим и Венета, а прави всички нас част от това пътешествие и ни обединява в едно общество, което споделя обичта и страстта си към Камино,“ сподели Стефан Иванов, създател на проекта Neverest.

от ляво надясно: Максим Бехар, Венета Писарска и Н. Пр. Алехандро Поланко

Работим с Максим и Венета за първи път и сме щастливи, че „Вакон“ издава „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“ в България. Книгата не само предоставя ценна информация, като това какво да сложите в раницата си, къде да нощувате и с какво да се храните, но също така разкрива интересни истории от запознанствата им по пътя, което всъщност прави този преход изключителен“, сподели Елеонора Гаджева – Бонева, главен редактор в издателство „Вакон“.

Книгата „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“ се появява след успешния 10-дневен преход на Максим и Венета по поклонническите пътища на Ел Камино, които ги отвеждат до крайната точка – катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго. За този път се разказват безброй легенди, а авторите го описват като „едно неповторимо усещане, което остава за цял живот и зарежда духа с енергия, вяра и креативност“. 

Сред постиженията на Максим Бехар като автор са бестселърите „Сейшелски рецепти и още за Рая на Земята“, „Пет минути до утре“, както и „Световната PR революция“, която постигна впечатляващ успех и се нареди в класацията на Топ 100 PR книги на всички времена, според една от най-престижните глобални класации за книги BookAuthority. Всички книги на Максим Бехар могат да бъдат разгледани в официалния сайт www.beharbooks.com.

За Максим Бехар:

Максим Бехар е световно признат PR експерт, български бизнесмен, журналист, дипломат и възпитаник на Harvard Kennedy School. Бехар е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR компания M3 Communications Group, Inc., партньор на водещата световна PR компания – Hill+Knowlton Strategies. Той е бивш президент на световната PR организация (ICCO), а през 2021 г. бе назначен за директор по международното развитие. Той е  настоящ президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария. Той бе избран за международен доверен партньор (international fellow) на британската PR асоциация PRCA и за член на Консултативния съвет на един от най-влиятелните европейски университети ENGAGE.EU. Той е вписан в световната PR Зала на славата в Лондон и също така е отличен с много титли, сред които „Най-добрият PR специалист в Европа“ за 2020 г. и 2022 г. от PR Week, „Глобален изпълнителен директор на годината“ от The International Stevie Awards и „Комуникатор на десетилетието“ от Индийската асоциация на бизнес комуникациите. Автор е на световния бестселър „Световната PR революция“, който е класиран сред 100-те най-добри PR книги на всички времена от Book Authority и също така има рекордни продажби сред новите PR книги в Amazon. Роден и израснал в България, той се смята за глобален гражданин.

За Венета Писарска:

Венета Писарска е генерален директор на Lesaffre България и член на регионалния борд на директорите. Венета работи за Lesaffre International от 2002 година, първо в централата във Франция, в последствие за регионалната дирекция за Централна и Източна Европа. Преди да се присъедини към екипа на компанията в България, тя е работила в сферата на международната търговия и транспорт в Нова Зеландия и Белгия. Венета е завършила УНСС и е специализирала в един от водещите бизнес университети във Франция, EDHEC.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст