ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фирма с над 300 служители в България подсилва трансгранични ИТ екипи на световен лидер

Questers става част от Nortal и предоставя услуги на клиенти от Обединеното кралство, САЩ, Германия, Белгия, Норвегия и Швейцария

Nortal, мултинационалната компания за стратегически промени и технологии, купи Questers, отличена с множество награди компания за децентрализирана разработка на софтуер. Questers, дъщерно дружество на базираната в Обединеното кралство TPXimpact Holdings PLC, ще се слее с дъщерната компания на Nortal – pwrteams, за да засили позициите на Nortal в САЩ и Обединеното кралство и да подсили съществуващия бизнес на компанията за създаване на трансгранични ИТ и инженерни екипи за клиенти от целия свят.

Основаната през 2007 г. от български и британски предприемачи Questers е една от водещите международни компании за разработка на софтуер, която проектира, изгражда и управлява специализирани екипи в разнообразен набор от технологии и индустрии. По-голямата част от клиентите на Questers са базирани в Обединеното кралство, но има такива и в САЩ, Германия, Белгия, Норвегия и Швейцария.

“Придобиването на Questers укрепва бизнеса ни в pwrteams, който е фокусиран върху изграждането на специализирани трансгранични екипи за нашите клиенти. То ще увеличи пазарното ни присъствие в САЩ и Обединеното кралство и ще допълни силния ни двуцифрен органичен ръст през последните 5 години. Радвам се да приветствам с добре дошли над 300-те нови колеги в нашия екип”, коментира Прийт Аламае, главен изпълнителен директор и основател на Nortal.

Nortal представи pwrteams и новия бизнес модел за аутсорсинг и разширяване на екипи в портфолиото на компанията през 2022 г., след придобиването на Skelia. Компанията pwrteams работи с клиенти в Европа и САЩ, сред които имена като TUI и Thomas Cook Group. Центровете за предоставяне на услуги на компанията се намират в Украйна, Полша, Сърбия, Литва, Естония, Мексико, а с придобиването на Questers – вече и в България.

Според Карел Заурвалт, главен изпълнителен директор на pwrteams, достъпът до нови таланти е в основата на плановете за растеж на pwrteams и това последно придобиване бележи първата стъпка в нашето разрастване. „Високотехнологичните специалисти на Questers в България са чудесно допълнение към настоящата общност на pwrteams. Заедно се стремим да се превърнем в международен лидер в изграждането на трансгранични специализирани ИТ и инженерни организации, които да разширяват бизнесите на нашите клиенти бързо, ефективно и в голям мащаб”, коментира Карел Заурвалт.

Александър Дрангажов, главен изпълнителен директор на Questers, пък отбелязва, че придобиването й от TPXimpact е превърнало Questers в зрял, високоефективен бизнес, който непрестанно предоставя стойност на своите клиенти. „Присъединяването ни към бизнеса на pwrteams, като част от Nortal, представлява следващата логична възможност в еволюцията на Questers, за да отговори на променящите се нужди на глобалния сектор за технологично сътрудничество с още по-силни бизнес предложения. Естествената близост на нашите два бизнеса и допълващите ни се умения ще осигурят растеж в по-широка гама от индустрии и територии”, коментира Александър Дрангажов.

Бьорн Конуей, главен изпълнителен директор на TPXimpact, отбелязва забележителната работа  на всички от Questers, с която са допринесли за развитието на TPXimpact през последните пет години. „Убеден съм, че Nortal представлява отличен избор за бъдещото развитие на Questers”, каза Бьорн Конуей.

Съобщението идва в момент, когато Nortal, мултинационална компания за стратегически промени и технологии, известна с дигиталната трансформация на естонското правителство (“e-Estonia”), продължава да разширява присъствието си в Европа и Северна Америка.

Съвсем наскоро компанията обяви създаването на център за предоставяне на услуги в Гуадалахара, Мексико, за да бъде по-близо до клиентите си в Северна Америка, както и разширяването на своята дейност в Обединеното кралство с бизнес предложения както за публичния, така и за частния сектор.

Отскоро Томас Хедли бе назначен за управляващ директор с цел разширяване на глобалните възможности на компанията в Обединеното кралство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст