ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Германски производител на медицински изделия създава 100 нови работни места в София

Световният лидер в производството на високотехнологични и бионични протези „Ottobock“ откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София. Новата инвестиция в столицата е стъпка към разширяване на производството на компанията в България и създаването на нови 100 работни места у нас. Инвестицията на немската компания откри заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев заедно с Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SE & Co. KGaA и с Арне Кройц, финансов директор на немския лидер.

Компанията, която е с над 100 годишна история, разширява присъствието си на българския пазар и инвестициите си в страната. С новата производствена база и развоен център общо инвестираните средства от Ottobock SE & Co. KGaA в България вече са в размер на близо 22 млн. евро. В тях влизат направената инвестиция преди три години в модерен завод в Благоевград и откритата днес производствена база и офис за споделени услуги. Компанията вече предоставя работа на над 300 човека в производството си в Благоевград.

„България е добро място за разкриване не само на производства, но и на центрове за развойна дейност и инвестицията на компания като „Ottobock“ го доказва“, заяви заместник-министър Шотев. А ангажиментът на такива компании към развитие на технологичния сектор и иновации в страната може да послужи като пример и стимул за други международни компании да инвестират у нас.

По думите му през последните години са реализирани сериозни инвестиционни проекти на германски компании в страната и този на „Ottobock“ е един от тях. „Тези проекти допринасят за създаване на нови работни места, повишаване на конкурентоспособността на българските компании, внедряване на иновации и нови технологии“, подчерта Шотев.

Общият обем на германските инвестиции у нас надхвърля 4 млрд. евро, а създадените работни места от германски компании са вече над 65 000 хиляди, което е потвърждение за доброто сътрудничество с немския бизнес.

„В България имате уникалната комбинация от високотехнологични ресурси и висококвалифицирани специалисти. Виждаме страната ви като ключов партньор в нашите стратегически планове за бъдещето”, отбеляза Арне Йорн, който представи визията на компанията за разширяване на българския пазар. Той изтъкна още, че компанията вярва в потенциала на България като стратегически партньор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст