ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 20 септември 2023 г.

земеделци зърнопроизводители зърнари протест

Земеделците прекратяват протестите, приеха меморандума

Събралите се край София земеделски производители обявиха край на протеста си. Техни представители отидоха в Министерския съвет за подписване на меморандум с правителството. Земеделците се бяха събрали край Долни Богров с намерение да влязат с тежка техника в центъра на София в знак на протест срещу отпадналата забрана за внос на украинско зърно.

Що ли не върнем направо “Държавна сигурност”?

Шефът на парламентарната комисия за контрол на спецслужбите о.р. ген. Атанас Атанасов обяви, че се оттегля като председател на комисията. Представителят на “Демократична България” каза и защо прави това: “Не може така да ми бламира реформата”. Репликата се отнася до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе категоричен, че е против сливането на военното и цивилното разузнаване.

Има споразумение за спиране на огъня в Нагорни Карабах, съобщи Азербайджан

азербайджан азербайджански военни сили азерски азери нагорни карабах

Арменците в Нагорни Карабах са се съгласили с искането на Азербайджан да прекратят боевете и да се разоръжат. Утре, 21 септември, ще се състои среща между представители на властта в Баку и представителите на арменците в Нагорни Карабах. Сепаратистките арменски власти в Карабах казаха, че 27 души са били убити, включително двама цивилни, а повече от 200 – ранени, в резултат на вчерашните военни действия на Баку. 

Как да се справим с проникването на руски капитали у нас?

Злато - рубли - Русия - златен стандарт

Депутатите приеха на първо четене днес (20 септември) Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закона за насърчаване на инвестициите. Той стана по-известен като “Законопроекта на ДПС за защита на българската икономика от особено вредни – най-вече руски, естествено – инвестиции”, което предопредели и “разпредели” вота в пленарната зала.

Почина журналистът и издател Тошо Тошев

Отиде си Тошо Тошев – журналист, писател и издател, съобщиха негови близки. Той е роден на 7 декември 1942 година в Дриново (област Търговище). Близо 20 години Тошев е главен редактор на ежедневния вестник “Труд”. Председател е на Съюза на издателите в България (2000-2011). Автор е на книгите „Истина за лично ползване“ (1984), „Времето за умиране стига“ (1988), „Китай в годината на Дракона“ (1989) – пътепис, „Страх“ (2001), трилогията „Лъжата“ (2001-2004), „Политическа орда“ (2017), „Власт“ (2018) и „Сенки сред виелицата” (2021). 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст