ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Номинации за наградите на „Глобални библиотеки – България“ се приемат до 20 октомври

От днес, 20 септември, фондация „Глобални библиотеки – България“ започва набиране на номинации за седмите си годишни награди, които ще бъдат връчени през предстоящия месец ноември.

Номинациите могат да се подават до 20 октомври. За това съобщиха организаторите на наградите в своя сайт.
Наградите са учредени в изпълнение на мисията и целите на фондацията за подпомагане на приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в страната.
Призовете се връчват всяка година на конкурсен принцип в три категории – „Медии“, с две подкатегории („Национална медия“ и „Регионална медия“), „Спомоществовател“ и „Публична институция“.
Оличието за медии във всяка от двете подкатегории ще се присъжда на медии, допринесли за поставянето и разработването на теми по проблемите, предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки и създаването на условия за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез библиотеките.
Наградата за спомоществовател ще се връчва за дарителска дейност в подкрепа на кампания, проект или инициатива, осъществявана от Фондацията в изпълнение на мисията й да подпомага приобщаването на българските граждани към информационното общество чрез обществените библиотеки в страната.
А тази за публична институция ще се връчва на институция, която в надграждане на задължителните й по закон изисквания, е подобрила условията за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез подкрепа за обществени библиотеки.
По-подробна информация за наградите, критерии и кандидатстване може да се намери на
сайта на фондацията.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст