ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ няма да обяви кандидата си за кмет на София днес

ГЕРБ няма да обявят кандидата си за кмет на столицата днес, 21 септември. Това заяви в кулоарите на парламента Бойко Борисов в отговор на появилата се информация в публичното пространство, че в днешния ден лично той ще представи кандидата. 

Борисов подчерта, че няма да е днес, но по думите му ще е нестандартно решение. 

На въпрос дали самият той няма да се кандидатира, Борисов заяви, че му е минало времето и сега гледа нагоре. 

По отношение на оставката на Атанас Атанасов от председателския пост на комисията за контрол над службите, лидерът на ГЕРБ коментира, че няма против реформата в службите, но това трябва да се случи, когато международната обстановка е по-спокойна. Той добави, че лично е разговарял с ген. Атанас Атанасов, на когото много държи, като му е обяснил аргументите си.

По конкретно – по думите на Борисов сега, по време на война, не е подходящо службите ни да се преструктурират, тъй като протичат огромен брой операции заедно с нашите партньори. Освен това преструктурирането и сливането ще отнемат доста време – със сигурност по-дълго от половин година. Борисов посочи, че тези процеси предполагат смяна на печати, канцеларии, назначения, сгради. В същото време той бе категоричен, ако Атанас Атанасов обяви днес, че е готов да оглави която и да е служба, от ГЕРБ-СДС с две ръце ще го подкрепят. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст