ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Привърженици на “Възраждане” атакуваха загражденията пред ПСА

Привърженици на “Възраждане” атакуваха загражденията пред Паметника на Съветската армия в столицата. Орлов мост в столицата беше блокиран от привърженици на партията. Спряно беше движението от Орлов мост към “Цариградско шосе”, по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” до Националния стадион, и по бул. Драган Цанков. Образуваха се колони от автомобили.

Към 16.00 часа протестът приключи, като движението на Орлов мост и кръстовището при Софийски университет беше възстановено. Част от протестиращите се насочиха към пл. “Св. Александър Невски”, където се намират автобусите, с които симпатизантите на “Възраждане” дойдоха в София за протеста.

Пред това безредиците около паметника настъпиха, след като около 14.30 часа приключи митингът на партията в т.нар. “триъгълник на властта”, на който беше поискана оставка на правителството.

След това протестиращите се отправиха към сградата на Министерството на отбраната, където те отново викаха “Оставка” и настояваха натовските бази да напуснат България, след което абсолютно неконтролируемо те се насочиха към Паметника на Съветската армия.

На мястото имаше огромно струпване на полиция. Протестиращите, водени от лидера на партията Костадин Костадинов, успяха да пробият загражденията на Паметника на Съветската армия и да нахлуят зад тях. Последва сблъсък с полицията, като няколко от протестиращите от “Възраждане” повръщаха и ги поливаха с вода, защото двама бяха припаднали.

Самият лидер на партията Костадин Костадинов успя да пробие кордона и също навлезе плътно до паметника, след като премина загражденията.

Ето какво заяви лидерът на “Възраждане”:

“Ние за пореден път показахме, че можем всичко, че знаем какво искаме и че няма пречка, която да ни спре, ако искаме да го постигнем. Ако бяхме решили, можеше да съборим и скелето, което е незаконно. Аз го казах преди малко, ние търсихме строителната документация – няма такава. Оградата също е незаконна. Твърдят, че паметникът е опасен. Нищо подобно, просто управляващите “фашаги” лъжат. Само че днеска си намерихте майстора за пореден път”.

Костадин Костадинов прогнозира инфлация, ръст на цените на горивата и предсрочни избори.

Към мястото на сблъсъците беше насочена още полиция и малко след 15.00 часа ситуацията малко се поуспокои, защото полицаите успяха да овладеят положението, като само част от загражденията, може би една или две платформи, ги няма, но останалите останаха на място. Целият паметник беше обграден с полиция, като пристигна още полиция откъм сградата на Софийския университет. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст