ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

С фотокапан заловиха бракониери в “Национален парк Рила”

Акция за залавяне на бракониери проведоха служители на Дирекция „Национален парк Рила“, съвместно с Районната прокуратура и Районното управление на МВР в Разлог, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.
Още преди два месеца – на 21 юли, в Дирекция „Национален парк Рила“ е получен снимков материал от фотокапан, разположен в парка, чрез който са установени лица, въоръжени с гладкоцевно огнестрелно оръжие.

На следващия ден е констатирано, че фотокапанът е откраднат.
Отговорните институции веднага предприемат незабавни действия за установяване на самоличността на нарушителите.

По случая са заведени две досъдебни производства – за кражбата на фотокапана и за открити на мястото ловна карабина и боеприпаси.
В хода на разследването са открити и препарати и трофеи от диви животни, в това число и защитени видове. Предстои да се извършат съответните процесуално-следствени действия.
За извършените нарушения на Закона за защитените територии, служители на Дирекцията на „Национален парк Рила“ са съставили актове за установяване на административни нарушения и ще издадат наказателни постановления.
Съгласно Закона за защитените територии в националните паркове ловът, както и носенето на оръжие на територията им, са строго забранени.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст