ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Военното разузнаване работи изключително добре, подчерта Тагарев

Тодор Тагарев

Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура на системата на Министерството на отбраната, не виждам как може бъде извадено от ведомството. Това заяви пред журналисти ресорният министър Тодор Тагарев. И добави че е в ежедневен контакт с ръководството, защото войната е много близко до страната ни. “Вариантите, които ще потърсят депутатите, трябва да осигурят функциониране на тази част от разузнавателните ни структури в интерес на отбраната, армията и министъра на отбраната, без значение кой е”, подчерта Тагарев.

Думите му бяха по повод идеята на Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ да се обединят в една служба Държавна агенция „Разузнаване“ и „Военно разузнаване“.

Министърът посочи, че НАТО е ангажирано със сигурността в Черно море, без да присъства с военни кораби, но присъства със самолети, разузнавателна информация.

Нашите служби имат достатъчно убедителна информация, за да поискат това експулсиране, каза Тагарев по повод решението България да експулсира предстоятеля на Руската православна църква в София и още двама служители на храма по обвинение, че служат на геополитическите интереси на Москва.

“Изключено е Полша да спре военната помощ за Украйна. Полша е от съюзниците в НАТО и Европейския съюз, които най-добре разбират какво е да бъдеш обект на руска агресия, заедно с балтийските страни”, отбеляза министърът по повод изявление на полския премиер Матеуш Моравецки, че Полша няма да доставя повече оръжия на Украйна. Полският президент Анджей Дуда увери вчера, че казаното от Моравецки е било изтълкувано погрешно.

Тодор Тагарев откри днес във Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски” в Долна Митрополия първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха (Helicopter Emergency Medical Service – HEMS).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст