ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пилотът на изчезналия хеликоптер, пръскал срещу борови вредители, е загинал

След близо 8 часа издирване бе открит изчезналият селскостопански хеликоптер. Неговият пилот е загинал, съобщи БНТ.

Селскостопанския летателен апарат е открит на 1-2 км от село Гърмен – в труднодостъпно дере.

Хеликоптерът е излетял рано тази сутрин в 7:40 от игрището в село Гърмен. Според очевидци е имало много гъста мъгла, която явно е повлияла на управлението на хеликоптера. Десетина минути след излитането на летателния апарат местните престанали да чуват, какъвто и да било шум от него.

Хеликоптерът е частен, нает от Югозападното държавно предприятие да извършва през последните три дни пръскане срещу борови вредители. Той си бил свършил работата и днес се очаквало да пристигне на летището в Цалапица.

Денис Шенгов, директор на ДГС-Гърмен, обясни пред БНТ, че всички мероприятия на територията на стопанството били извършени по график и протекли напълно нормално.

От БНТ разпространиха информация, че хеликоптерът е на фирмата “Авиоотряд Варна”, но тъй като днес е празничен ден, не са успели да се свържат с техен представител. Те уточняват и че през юли хеликоптер на същата фирма прелетял опасно ниско над плаж “Градина”, а през март – при инцидент на летище Лесново – загина управителят на учебния център към фирмата.

През деня, в издирването на хеликоптера, се включи и военен хеликоптер “Кугар”, който излетя от базата в Граф Игнатиево. Включиха се и структури на МВР, на министерствата на транспорта и отбраната, горски служители и планински спасители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст