ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Решението за експулсирането на руските духовници е на ДАНС, аз само се запознах с него, заяви Денков

“Има доклад на ДАНС, който показва, че те извършват действия, които не съответстват на техния статут в България. Запознах се с доклада, но нямам пряко отношение към вземането на това решение. То е на ДАНС.” Така премиерът Николай Денков коментира пред репортери решението да бъдат експулсирани предстоятелят на Руската църква в София и още двама служители на храма.

Когато някой извършва неправомерни действия, които противоречат на българското законодателство, той трябва да бъде санкциониран”, посочи още премиерът. Той не пожела да коментира думите на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова, че “по-ниско от това дъно никой не е падал”.

Денков бе помолен да коментира и думите на президента Румен Радев, че държавността отстъпва пред чужди интереси. “Напоследък президентът казва неща, които не са верни. Когато говори за изкривена история, много често неговите аргументи се базират на изкривената история, а не на истинската история на България. Не виждам смисъл да коментирам повече. Нека по делата всеки да бъде съден“, отбеляза министър-председателят.

Тържествената церемония по повод 115 години от обявяването на Независимостта на България се се състоя в центъра на София пред паметника на Независимостта на площад “Княз Александър I”. На нея присъстваха премиерът Николай Денков, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общински съвет и граждани.

“Има три политически урока – когато българите се обединят, нищо не може да ги спре. Второто е, че някои от най големите успехи могат да бъдат постигнати без кръв, а само с дипломация. Третият урок е, че ако искаме да успеем, вместо да си съперничим, можем да работим заедно. Надявам се всички политици да го разбират”, каза Николай Денков. “История се гради на тези уроци, не на патриотарски митове. Ако искаме да надградим този успех отпреди век, трябва да приложим тези уроци. Ще използваме всички уроци, за да получи България място на европейската карта”, подчерта той в речта си.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст